Forrás: Index

Pokolgép ölt meg egy izraeli katonát a Gázai övezetben

2004. december 7. 10:06

[MTI]

Egy izraeli katona meghalt, négy pedig megsebesült abban a pokolgépes merényletben, amelyet a Hamász szélsőséges palesztin szervezet gerillái hajtottak végre kedd hajnalban egy Gázai övezeti izraeli támaszpont közelében. A terrorakciót a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vállalta magára közleményében, mondván, a katonákat csapdába csalták.

A robbanás akkor következett be, mikor a négy katona egy keresőkutyával pokolgépek után kutatott egy palesztin férfi baromfiketreceinél a Gázai övezet és Izrael határán lévő Karni átkelőhely közelében. Helyi lakosok a robbanást követően lövöldözés zaját hallották, majd izraeli katonai helikoptereket láttak, melyek célzott lövéseket adtak le.

Palesztin orvosi források később közölték: egy palesztin személy vesztette életét az izraeli légicsapásban Gáza közelében. A férfit azonosították, és kiderült, hogy az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet tagja volt. Gázavárosba később izraeli harckocsik hatoltak be, a lövöldözésben négy palesztin gyermek megsebesült – közölték palesztin biztonsági források.

Comments are closed.