Forrás: Magyar Rádió

Hanuka: utcai gyertyagyújtások és fesztivál

2004. december 5., vasárnap 19:53

419 olvasás

Kedden veszi kezdetét, és nyolc napon át tart az egyik legismertebb zsidó ünnep, a Hanuka. A szokásoknak megfelelően idén is számtalan nyilvános hanukai ünnepség lesz a fővárosban.

Idén december 9. és 12. között kerül megrendezésre a Hanukafesztivál, Magyarország egyik legjelentősebb zsidó rendezvénye. A rendkívül színes, négy napos programsorozat több mint fél tucat zsidó szervezet összefogásával jön létre. A szervezők szerint a kulturális és karitatív programok között idén is mindenki megtalálhatja majd a neki tetsző programot.

A fesztivál december 9-én este, egy nagyszabású Hanuka partyval kezdődik az Olof Palme Házban. Itt egyszerre több teremben, különböző stílust játszó DJ-k váltják majd egymást, a fiatalok örömére. A legnevesebb hazai DJ-k mellett, DJ Die személyében külföldi sztárfellépője is lesz a partynak.

A fesztivál zárónapján, december 12-én napközben a gyermekeké a főszerep. A Bálint Házban egész nap gyermekprogramokkal várják a családokat.

Természetesen a Hanukafesztivál négy napja során minden este kigyúlnak a hanukai gyertyák, és az ilyenkor szokásos fánkevés sem maradhat el. Tavaly hozzávetőlegesen 1200-1500 érdeklődő volt kíváncsi a programokra, idén legalább ennyi emberre számítanak a szervezők.

MR

Comments are closed.