Forrás: Magyar Rádió

Jad Vasem – új honlap: 3 millió név az interneten

2004. november 30., 21.05

2004. december 1., szerda 9:55

201 olvasás

Új honlap került fel az internetre. A Jad Vasem (a holokauszt áldozatait megörökítő intézet) égisze alatt a honlapon nem kevesebb mint 3 millió név szerepel. Ezek a holokauszt áldozatai, akik a Jíd Vísem listáin szerepelnek.

A napokban új honlap került fel az internetre. A Jad Vasem (a holokauszt áldozatait megörökitő intézet) égisze alatt a honlapon nem kevesebb mint 3 millió név szerepel. Ezek a holokauszt áldozatai, akik a Jad Vasem listáin szerepelnek. Mióta megalakult, 50 évvel ezelőtt, a Jad Vasem központi célja az áldozatok felkutatása és neveik megörökítése. Mostantól bárki, szerte a világon, rámehet erre a honlapra és megkeresheti rokonait, szeretteit, ismerőseit, akik a vészkorszakban a náci őrület áldozatául estek. Van lehetőség további nevek feltevésére is, miután a Jad Vasem szakértői kivizsgálják a nagyközönség által beküldött anyagot. Ezen az úton remélik elérni, hogy néhány éven belül a site 4,5-5 millió nevet tartalmazzon és felölelje a holokausztban elpusztított zsidó és cigányok nagy részét.

Ezentúl mindenki, akinek tudomása van egy zsidó áldozatról a vészkorszakban, kitölthet egy blankettát (Dápé-Éd vagyis tanúbizonyság) és beküldheti a Jad Vasembe. A honlap cime : http://www.yadvashem.org

Rapcsányi László-Naftali Kraus

Comments are closed.