Forrás: MNO

Nukleáris fenyegetést emlegetnek

Az észak-amerikai lapok szemléje

2004. december 1. 9:23

Simon Zoltán

Tavaly szeptemberben iráni tisztviselők egy Shihab-3 rakéta fölé egy “Izraelt gyökerestül ki kell tépni és eltörölni a történelemből” feliratú transzparenst helyeztek – emlékeztet a Washington Post. A Weekly Standard a Bill Clinton könyvtár megnyitóját kísérő botrányokról számol be.

Washington Post

Az iráni nukleáris helyzet kapcsán emlékeztet arra Michael Rubin, az American Enterprise Institute szakértője, hogy 2003 szeptemberében iráni tisztviselők egy Shihab-3 rakéta fölé egy “Izraelt gyökerestül ki kell tépni és eltörölni a történelemből” feliratú transzparenst helyeztek. 2001 decemberében Ali Akbar Hashemi Rafsanjani ex-elnök pedig nukleáris első csapást szorgalmazott Izrael ellen.

Weekly Standard

A Bill Clinton könyvtár nemrégi megnyitóját kísérő események nem zajlottak teljesen zökkenőmentesen. Ugyan Clinton botrányairól a szervezők próbáltak nem szót ejteni, a jelen levők közül néhányan másképp gondolták: egyikük nemcsak hüvelykujjával mutatott OK-t, de középső ujjával is. Mások “Clinton megerőszakolta Juanitát” táblákat lengettek – utalás arra a hölgyre, akit Clinton állítólag megerőszakolt a 70-es években. Megint mások “Clinton nőket erőszakolt meg!” kiáltásokkal emlékeztek a volt elnökre.

Campaign for Working Families

A tradicionális értékrendet képviselő Campaign for Working Families hírlevele írja, hogy “szélsőbalos website-ok” azt az összeesküvés-elméletet propagálják, hogy George W. Bush nem is nyerte meg a választást 3 és félmillió szavazattal. Az elmélet szerint a baloldal által velejéig gyűlölt elnöki tanácsadó, Karl Rove, “lopta el” a választást a Diebold Company által gyártott szavazóautomaták manipulálásával.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.