Forrás: Hírtv

Gyurcsány: nagy a nemzet adóssága a zsidó vallásúakkal szemben

Dátum: 2004. Nov. 22., Monday, 18:14

Rovat Belföld

Gyurcsány Ferenc találkozott az izraelita közösség vezetőivel. A miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy egy alkotmányos javaslat esetén hajlandó támogatni a gyűlöletbeszéd szankcionálását. A kormányfő ígéretet tett arra is, hogy még karácsony előtt valamelyik protestáns egyház vezetőinél is látogatást tesz.

Nagy a nemzet közös adóssága a zsidó származású emberekkel szemben – fogalmazott a miniszterelnök, miután a magyarországi izraelita vezetőkkel találkozott. Gyurcsány Ferenc úgy vélte, hogy a vallásnak óriási szerepe van a társadalom építésében.

Gyurcsány Ferenc, miniszterelnök: ‘Ez a hit ez legyen Isten, vagy bármely Istenre vonatkozó hit, hogyha az lényegében a szeretet, a befogadás, a megbocsátás hite, az gyarapítja a nagyobb közösséget is, és jelentősége jócskán túlmutat a vallási közösségen.’

A zsidó felekezeti vezetők a tárgyalásokon szorgalmazták, hogy az állam valamilyen módon szankcionálja a gyűlöletbeszédet, a miniszterelnök pedig megígérte, hogy hajlandó támogatni a MAZSIHISZ módosító javaslatait, de csak abban az esetben, ha azok kiállják az alkotmányosság próbáját.

A MAZSIHISZ vezetői nem kívántak viszont állást foglalni a decemberi népszavazás kérdéseiről:

‘Mint magyar állampolgároknak élniük kell a híveinknek is állampolgári jogaikkal, menjenek el szavazni és mindenki a lelkiismerete szerint szavazzon’ – fogalmazott Zoltay Gusztáv.

Gyurcsány Ferenc ígéretet tett arra is, hogy még karácsony előtt valamelyik protestáns egyház vezetőinél is látogatást tesz.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=34378

Comments are closed.