Forrás: Magyar Rádió

Izraeli katonák tévedésből egyiptomi rendőröket öltek meg

2004. november 18., csütörtök 11:20

276 olvasás

Lövöldözés volt hajnalban az egyiptomi-izraeli határon – erősítették meg izraeli katonai források. Egyiptomi közlés szerint egy izraeli tank megölt 3 egyiptomi rendőrt, akiket állítólag palesztin fegyvercsempészeknek néztek a sötétben.

Az egyiptomi külügyminisztérium hivatalosan tiltakozott Izraelnél a hajnali határincidens miatt.

A zsidó állam bocsánatot kért, és bejelentették, hogy átfogó vizsgálat indul. Megfigyelők szerint az ügy ronthatja a két ország viszonyát, miközben Izrael éppen Egyiptomtól vár támogatást a jövő év elejére tervezett gázai kivonulási elképzeléseinek megvalósításához.

Korei az erőszak ellen

A palesztin miniszterelnök a fegyveres cselekmények felszámolását sürgette a palesztin politikai szervezetekkel folytatott találkozón. Ahmed Korei kijelentette, mindenkinek be kell tartania a törvényeket és a rendet.

Úgy vélte, hogy a jelenlegi káosz csak azoknak áll érdekében, akik személyes hasznot húznak belőle. A palesztin kormányfő hozzátette: a résztvevők mindenben egyetértettek, azt azonban nem tudni, hogy a radikális palesztin szervezetek ott voltak-e a gázai találkozón.

Közben kiengedték egy izraeli katonai börtönből a Hamász egyik ciszjordániai vezetőjét. Haszan Juszuf letöltötte kétéves büntetését. A palesztin vezetőt azért ítélték el, mert kapcsolatban állt a Hamászhoz tartozó iszlám jótékonysági szervezetekkel.

MR

Comments are closed.