Forrás: Magyar Rádió

Két góllal győztük le Máltát

2004. november 17., szerda 22:02

415 olvasás

Kiszenvedte a győzelmet a magyar labdarúgó-válogatott Máltán.

Lothar Matthäus együttese negyedik világbajnoki selejtezőjén Gera 39. percben és Kovács Péter 93. percben lőtt góljával 2-0-ra nyert a szigetországban.

A hazaiak mindkét félidő elején meglepték a mieinket, akik Király bravúrjainak és nagyobb rutinjuknak köszönhették, hogy begyűjtötték a három pontot.

A téli pihenő előtt így a 8. csoportot Svédország vezeti 9 ponttal, a bolgároknak és a horvátoknak 7-7, a magyaroknak 6, az izlandiaknak és a máltaiaknak pedig 1-1 pontjuk van.

Ukrán parádé Törökországban

Jó néhány mérkőzést játszottak a Málta-Magyarország találkozón kívül szerdán a labdarúgó világbajnoki selejtezők európai zónájában.

Némi meglepetésre a románok nem bírtak az örményekkel, a dánok pedig a grúzokkal, míg az ukránok kiütéssel győztek Törökországban. Eddigi végeredmények: Örményország-Románia 1-1, Macedónia-Csehország 0-2, Grúzia-Dánia 2-2, Törökország-Ukrajna 0-3, Oroszország-Észtország 4-0, Liechtenstein-Lettország 1-3, Ciprus-Izrael 1-2.

Parádéztak a svédek Skóciában

Tartalékosan is gólfesztivált rendezett Svédország Skóciában. A magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtező csoportban szereplő svéd együttes barátságos mérkőzésen, Edinburgh-ben 4-1-re kiütötte a házigazda Skóciát.

További eredmények: Azerbajdzsán-Bulgária 0-0, Franciaország-Lengyelország 0-0, Németország-Kamerun 3-0, Olaszország-Finnország 1-0, Marokkó-Burkina Faso 4-0, Szlovákia-Szlovénia 0-0, Dél-Afrika-Nigéria 2-1 és Spanyolország-Anglia 1-0.

Utóbbi találkozón a hazai közönség folyamatosan rasszista megnyilvánulásokat tett a vendégek színes bőrű játékosaira – az ügynek még biztosan lesz folytatása.

MobilPress

Comments are closed.