Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Csatasorban a werberi aktivisták

2004. november 13. (3. oldal)

Czirják

Megint csatasorba kívánja állítani a Ron Werber-féle Csapatjáték aktivistáit az MSZP. Az Index értesülései szerint Hiller István MSZP-elnök és Gál J. Zoltán a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára a napokban igazította el a december 5-i kettős népszavazással kapcsolatos teendőkről a korábban az izraeli tanácsadó által kiképzett több száz fős csapatot. Utoljára az ősz elején, mint még miniszterelnök-jelölt találkozott a csapattal Gyurcsány Ferenc. Ekkor hangzott el az elhíresült mondat: megcsináljuk, “Ti, én, meg a Hiller Pisti”.

Az eredetileg Tóbiás József volt pártigazgató és Werber alá tartozó függetlenített aktivistákat Hiller István most irányítása alá vonta, stábjából egy ember feladata kizárólag a kapcsolattartás a csapatjátékosokkal. Lapunk kérdésére a pártelnök-kultuszminiszter stábjánál nem árulták el, hogy ki ez a személy, mint ahogy arról sem kaptunk felvilágosítást, hogy milyen feladatot szánnak nekik a kampányban, mivel küldik őket az utcára.

Ismert: az európai parlamenti választásokat megelőzően Werber egy felkészítésen (amelyre bejutott az Index újságírója) arról beszélt: az EP-kampány kapcsán háborúra készül. Tóbiás József pedig kijelentette: nem érdeklik a választási és etikai kódexek, a végén majd megbeszélik az illetékesekkel, hogy mennyi a bírság.

Lapunk tegnap nem tudta elérni Gál J. Zoltánt sem, akit arról szerettünk volna megkérdezni, hogy milyen céllal vett részt a rendezvényen. Ismert: a kabinet azt állítja, hogy nem foglal állást a népszavazásra feltett kérdésekkel kapcsolatban, ám a tájékoztatás ürügyén folyamatosan olyan “háttéranyagokat” szállít, amelyek a kormánypártok elutasító kampányát hivatottak alátámasztani. Gyurcsány Ferenc vidéki nagyvárosokat érintő körútjáról pedig korábban azt állították, a miniszterelnök csak a kormányprogramot fogja propagálni. Ezzel szemben a december 5-i népszavazás hangsúlyos téma, mint az bebizonyosodott a kedden Pécsett tartott nagygyűlés alkalmából.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001

Comments are closed.