Forrás: Hírtv

Rosszabbodott Jasszer Arafat állapota – Palesztin vezetők cáfolják Arafat halálhírét

Dátum: 2004. Nov. 10., Wednesday, 08:43

Rovat Külföld

Az elnök állapotáról több palesztin tisztségviselő tájékozódott Párizsban. A legfrissebb információk szerint Arafat agyvérzést kapott. A Párizs melletti Percy katonai kórházban tájékozódott Jasszer Arafat állapotáról Ahmed Korei kormányfő, Nabil Saat külügyminiszter, Mahmúd Abbásznak, a Palesztin Felszabadítási Szervezet főtitkára és Rahui Fattúh, a palesztin parlament elnöke.

Közülük Mahmúd Abbász volt kormányfőnek adatott meg a lehetőség, hogy Arafat egy testőrének társaságában saját szemével láthassa az elnököt.

Mahmúd Abbász Palesztin Felszabadítási Szervezet főtitkára elmondta: ‘Láttam Arafatot, akinek állapota nagyon súlyos, és aki igen kritikus állapotban van. Eddig nem született döntés életben tartásának folytatásáról, most orvosok állandó felügyelete alatt áll. Mi képviseljük a Palesztin Hatóságot, amely döntött Arafat párizsi gyógykezelésre szállításáról. Úgy döntöttünk, hogy ellenőrizzük állapotát, és meghallgassuk a francia orvosok véleményét.’

A jelenleg legbefolyásosabb palesztin vezetőnek tartott Abbász arról is beszámolt: a delegáció Chirac elnöknek személyesen köszönte meg Arafat franciaországi gyógykezelését. A megszállt területeken és a Palesztín Hatóság területein eközben a lakosság készül az elkerülhetetlenre: Arafat plakátokat és szórólapokat nyomtatatnak, Ramallahban, az elnök főhadiszállása előtt pedig tömeg gyülekezett. Soraikban egyre többen osztják azt a nézetet, a haláltusáját vívó vezetőjüknek már csak órái lehetnek hátra.

***

Tegnap agyvérzést kapott és mély kómába zuhant. Az AFP francia hírügynökség szerint palesztin vezetők az elnök halálának bejelentésére készülnek. Korábban Izraeli és a palesztin vezetők megállapodtak Arafat temetéséről. Palesztin illetékesek közlése szerint a zsidó állam beleegyezett abba, hogy Arafatot főhadiszállásán, a csiszjordániai Rámalláhban helyezzék végső nyugalomra. Gázában, Libanonban és Jeruzsálemben palesztinok tízezrei virrasztottak. A szent város keleti részében összecsapások törtek ki. Az izraeli rendőrség hat, köveket dobáló palesztin fiatalt tartóztatott le.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=33477

Comments are closed.