Forrás: MNO

Az intelligens liba órái Márton-nap előtt

Állatvédők tiltakoznak a libatömés ellen

2004. november 11. 9:59

Keresztes Lajos

Márton-nap előtt ezerszámra zsúfolják büdös és fénytelen termekbe a libákat, ahol 12 hét alatt kell elérniük az optimális vágósúlyukat. A libasült mellett tonnaszámra fogyasztanak a német ínyencek libamájat. A Provieh állatvédő szervezet tiltakozik a kegyetlen bánásmód ellen.

Pressrelations /pressrelations.de/

A Provieh állatvédő szervezet Márton-nap tiszteletére az alábbi felhívással kívánja elvenni a német libafogyasztók étvágyát:

Közel hat millió libát fogyasztanak el a Márton-napi asztaloknál. A levágott állatok nagy része Magyarországról és Lengyelországból érkezik. Ott ezeket az intelligens állatokat ezerszámra zsúfolják össze büdös és fénytelen termekben, ahol mindössze 12 hét alatt el kell érniük az optimális vágósúlyukat.

A libasült mellett évente tonnaszámra fogyasztanak a német ínyencek libamájat. Annak ellenére, hogy a kényszerhízlalást a német állatvédelmi törvény tiltja, 2003-ban 63 ezer kilogramm libamájat hoztak be Németországba, ebből 40 ezer kilogrammot Izraelből, ahol tömik az állatokat. A Provieh ezért azt követeli a vásárlóktól, hogy mondjanak le ezekről a termékekről, s küzdjenek a libák és kacsák kényszertenyésztésével előállított termékek összeurópai termelési és behozatali tilalmáért.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.