Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Vajon él még Arafat?

Elnökük utódlásáról jövőre dönthetnek a palesztinok

2004. november 10. (1. oldal)

Hírösszefoglaló

Jasszer Arafat palesztin elnöknek talán már csak órái vannak hátra – közölték tegnap palesztin források azután, hogy a Franciaországban ápolt nagybeteg elnök orvosai tájékoztatták a látogatóba érkező palesztin vezetőket.

Egy hírforrás már Arafat haláláról is beszámolt, de ezt lapzártáig nem erősítették meg hivatalosan. “Az elnök még nem halott, de már számoljuk az órákat” – mondta egy illetékes. Egyes hírek szerint Arafatnak súlyos agyvérzése van, kómás állapota mélyült. Egy palesztin illetékes közben úgy nyilatkozott, hogy már megállapodás született a palesztin és izraeli vezetés között az Arafat halála utáni teendőkről.

A delegáció tagjai közül Ahmed Korei miniszterelnök és Mahmúd Abbász, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet második számú vezetője kereste fel a Párizs melletti Clamart Percy katonai kórházának intenzív osztályán fekvő Arafatot annak egyik testőre kíséretében. Abbász azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy Arafat állapota nagyon súlyos, és ugyanezeket a szavakat használta Nabíl Saat külügyminiszter is.

A helyzet súlyosságát jelezte, hogy tegnap Arafat egészségi állapota felől érdeklődött Bush amerikai elnök is abban a telefonbeszélgetésben, amelyet Chirac francia államfővel folytatott.

A budapesti palesztin nagykövet lapunknak adott interjújában felidézte az elnök életművének fontosságát, és úgy nyilatkozott, hogy utódlása jövőre dőlhet el, amikor Palesztinában általános és elnökválasztást tartanak.

Továbbiak a 4-5. oldalon

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001

Comments are closed.