Forrás: MNO

Bezárás | Nyomtatás

Debrecen: szép kis feladat

Hét és fél millió forintos büntetést kapott a visszalépő Kaposvár

2004. november 9. (20. oldal)

Munkatársunktól

K O S Á R L A B D A

Sporttörténelmi mérkőzés vár a Debrecen férficsapatára: ma 18 órakor a Sport1 élő közvetítése mellett az ULEB-kupa keretein belül fogadja ellenfelét, a PAOK Szaloniki együttesét. Egyrészt a sorozat az Euroliga után a második legerősebb nemzetközi bajnokság, magyar együttes még nem is szerepelt benne (nem is egyszerű bekerülni, ám a hajdúságiak sportdiplomáciája hatékonynak bizonyult), másrészt a rivális nem akárki. A görögök vezetik hazájuk bajnokságát, legutóbb például az Euroligában induló Olympiakoszt győzték le tíz ponttal!

A debreceni Főnix Csarnokban igazi kosárlabda-csemege vár a publikumra, igencsak fel kell kötnie azt a bizonyost a Ráthonyi-legénységnek, ha tartani akarja a lépést vetélytársával.

Mindeközben nagy a szomorúság Kaposvárott: az európai szövetség drágán számította meg a csapat döntését, miszerint visszalép az Európa Liga küzdelmeitől. Helyére az ukrán BC Kijev ugrott be.

“Sajnos, úgy tűnik, hogy rögtön a maximális bírságot szabták ki ránk, de az európai szövetség fellebbezési díjától függően azért megpróbálunk tenni valamit az enyhítés érdekében” – mondta a Magyar Távirati Irodának Kovács László ügyvezető elnök, midőn értesült, harmincezer eurós, azaz hét és fél millió forintos büntetést szabtak ki a klubra.

Persze, még így is jobban jártak a somogyiak, hiszen a beosztást követően kiderült, mintegy huszonötmillió forintba került volna a sorozat első szakasza (bulgáriai, izraeli, oroszországi, törökországi, macedóniai és csehországi túra szerepelt volna benne) – mindazonáltal a sport szelleme nem ezt diktálja. Más kérdés, hogy a kaposváriaknak nem volt más választásuk, lévén, a szponzor az utolsó utáni pillanatban lépett le&

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001

Comments are closed.