Forrás: Hírtv

Arafat végrendelete – Szócsata a vezető végső nyughelyéről

Dátum: 2004. Nov. 05., Friday, 19:40

Rovat Külföld

Miközben Párizsban Jasszer Arafat életért küzdenek, Izraelben és a megszállt területeken már a palesztin elnök temetkezési helyszínéről folytatnak ádáz szócsatát. A palesztin muzulmánok vallási vezetője, a jeruzsálemi mufti azt közölte: Arafat korábban bizalmasainak úgy végrendelkezett, hogy Jeruzsálemben temessék el, és a palesztin elnök eme akaratát tiszteletben kel tartani.

Nabil Szaath a Palesztin Hatóság külügyminisztere úgy fogalmazott: ‘Megalakul majd a független palesztin állam, amelynek fővárosa Jeruzsálem lesz. Attól függetlenül, hogy Jasszer Arafat még egy évig, vagy tíz évig él, lesz egy palesztin állam, ahol ő dönthet, hogy országában hol temessék el’

Az izraeli kormány azt jelezte: nem engedélyezik, hogy a palesztin elnököt a muzulmán világ harmadik legszentebb helyéhez közel, Jeruzsálemben temessék el.

‘Jeruzsálem az a város, ahol a zsidók királyaikat temetik el. Nem egy olyan város, ahol a terrorosta és tömggyilkos Arafatot akarjuk eltemetni.’ – közölte Joszef Tomi Lapid igazságügyi miniszter, hozzátéve arra engedélyt adnának, hogy Arafatot a Gázai övezetben helyezzék végső nyughelyére.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=33233

Comments are closed.