Háromhetes technikai teszt után ma egy éve, 2003. november 3-án kezdte meg a 24 órás sugárzást a Rádió Zs kísérleti adása. Azóta 96%-os rendelkezésre-állással müködik a rendszer, eddig több, mint félmillió műsorpercet adtunk le. Persze ebböl sok az ismétlés, de mégis…

Kizárólag saját zsebből, és elhivatottságból működtetett projektünk túlélte a Világrádió tündöklését és bukását, szervereink pusztulását, és sok-sok, nem publikus akadályt is leküzdöttünk. Párhuzamosan mindhárom, interneten elterjedt formátumban sugárzunk, így gyakorlatilag a világ bármely internetes számítógépén, PDA-ján és intelligens mobiltelefonján élvezhető a Rádió Zs adása a nap minden percében.

Sok-sok civil szervezet, iskola, magánszemély áldozatos munkája nyomán maradandó értékek születtek, rengeteg tapasztalattal gyarapodtunk. Többezer darabosra duzzadt hagyományos zsidó, izraeli és magyar populáris zenetárunk egyedülállóan színes, mégis jellegzetes zenei világba kalauzolja a hallgatókat.

A sokezer hallgatót, akik közül sokan Magyarországon és Izraelen kívül Argentínától Új-Zélandig, Svédországtól Dél-Afrikáig, Amerikától Franciaországig nagy örömmel jelezték vissza, hogy igen, minden publicitás nélkül is meghallották a remény szignálját: „Önök a Rádió Zs adását hallják, Budapestről”. A hallgatók, akik a rádió nevéről szóló szavazáson több, mint ezer vokssal maguk is részeseivé váltak ennek a merész projektnek.

Egy ideje azonban kevesebb a hír, elvétve akadnak friss műsorok, elmaradtak a stábértekezletek. A lelkes önkéntesek belefáradtak, belefásultak az intézmények, szervezetek, potenciális támogatók cinikus közönyébe, a sehova nem vezető, tétova ígéretekbe.

A Rádió Zs buherált szerverének alkatrészei pedig a nagy igénybevétel terhe alatt folyamatosan cserélődnek, de azért továbbra is szól a nap minden percében, kicsit fáradtan, kicsit unalmasan, amíg egyszer valaki rájön, hogy talán mégsem volt ez olyan rossz ötlet…

Comments are closed.