Forrás: MNO

Egyre rosszabb Jasszer Arafat állapota

2004. október 28. 9:00

Jack Corn

Az utóbbi 24 órában tovább romlott Jasszer Arafat egészségi állapota. Szerdán hirtelen rosszul lett, és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A palesztin elnök orvosai a Parkinson- kóron kívül csak influenzáról beszélnek, izraeli lapok azonban nem zárják ki a gyomorrák lehetőségét sem.

A palesztin vezető ramallahi főhadiszállásáról kiszivárgott hírek szerint egy háromtagú ügyvezető elnökséget állítottak fel Ahmed Qureia palesztin miniszterelnök vezetésével. Arafat magához kérette Mahmoud Abbasz volt miniszterelnököt és Salim Zaanount, a palesztin Nemzeti Tanács vezetőjét is.

Arafat betegségéről ellentmondásos beszámolók jelentek meg a nemzetközi sajtóban. Tunéziai orvosai szerint a Parkinson-kóron kívül csak influenzája van, de az izraeli lapok arról cikkeznek, hogy a nagy fájdalmait epekő okozza, és nem zárják ki a gyomorrák lehetőségét sem.

Jasszer Arafat Párizsban élő felesége és kislánya tegnap késő este Ramallahba érkezett. Csütörtök folyamán egy újabb jordániai orvoscsoport is megvizsgálja a beteg elnököt.

Az izraeli kormány szóvivője újságíróknak kijelentette, hogy kormánya megváltoztatta az eddigi álláspontját, és Arafat betegségére való tekintettel most lehetővé teszi, hogy a világ bármely országába távozzon gyógykezelésre, és nem fognak akadályt támasztani a visszajövetelekor sem.

Saron izraeli miniszterelnök utasítására soron kívüli vízumot biztosítanak a palesztin elnök gyógyítására érkező külföldi orvosoknak.

Forrás: AP; The Washington Times

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.