Forrás: Index

Légitámadás a Gázai övezetben

2004. október 25. 6:28

[MTI]

Öt palesztin – a palesztin biztonsági erők két tagja és három polgári személy – halt meg a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz városban, izraeli helikopterek támadásában – közölték hétfőre virradóan palesztin biztonsági és orvosi források.

A legújabb jelentések szerint több izraeli harci helikopter legkevesebb négy rakétát lőtt ki a palesztin biztonsági erők egyik állására és más célpontokra vasárnap este a városban. Öt ember meghalt, huszonöt megsebesült. Közülük ötnek súlyos az állapota. Palesztin források szerint az éjszaka folyamán Hán-Júnisz térségében mintegy harminc izraeli páncélos és hét földgyalu hatolt be a palesztinok területére, és ott egy egész negyedet megszálltak.

Az izraeli hadsereg szóvivője hétfőre virradóan elismerte, hogy négy támadást intéztek a levegőből a palesztinok ellen. Az első kettő az izraeli erőket megközelítő fegyveres palesztinok ellen irányult, a harmadik célpontja egy palesztin volt, aki pokolgépet helyezett el a felvonuló izraeli erők útjába, míg a negyedik rakétát egy négy főből álló fegyveres csoportra lőtték ki, mert ezek a fegyveresek is egy izraeli katonai egység felé közeledtek. MTI 2004. október 25., hétfő 03:00

Comments are closed.