Forrás: MNO

Ellentmondásos hírek Arafat betegségéről

2004. október 24. 16:10

Jack Corn

Szombaton három tunéziai orvos kapott belépési engedélyt az izraeli hatóságoktól Arafat külvilágtól elzárt főhadiszállására. A 75 éves palesztin vezető egészségi állapota sokat romlott az utóbbi időben; október elején egy jordániai és egyiptomi orvosokból álló küldöttség már alaposan megvizsgálta a palesztin vezetőt. Az akkor kiadott közlemény szerint enyhébb lázon és alhasi fájdalmakon kívül más bajt nem fedeztek fel.

– Az elnöknek egy kisebb megfázástól eltekintve nincs más egészségügyi problémája (…), aggodalomra semmi okunk – nyilatkozta tegnap az izraeli Haaretz nevű lapnak az egyik tunéziai orvos. A lap megemlíti, hogy Arafat már szeptemberben sok tárgyalását lemondta, és a tervektől eltérően nem vett részt a Ramadán megnyitó imáján sem.

Arafat egészsége Izraelben is kiemelkedő témának számít. A lapok hónapok óta írnak a főellenségnek számító palesztin vezető súlyosbodó Parkinson-kórjáról és az agyér-elmeszesedés egyre nyilvánvalóbb jeleiről. Saron izraeli miniszterelnök korábban többször kijelentette: ha Arafat egyszer elhagyja a ramállahi főhadiszállását, akkor soha nem térhet vissza Izrael területére. (Forrás: Fox News Channel)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.