Forrás: Magyar Rádió

Az amerikai tiszteletes üzenete Bushnak

2004. október 19., 21.05

2004. október 18., hétfő 9:40

156 olvasás

„Ha az elnök hozzányúl Jeruzsálemhez, elveszíti valamennyi evangélizáló protestáns támogatását, és akkor mi egy harmadik pártot hozunk létre” – jelentette ki jeruzsálemi sajtóértekezletén Pat Robertson tiszteletes, hitszónok.

Pat Robertson, a népszerű amerikai protestáns hitszónok kilátásba helyezte, hogy ha Bush elnök változtat közel-keleti politikáján és magáévá teszi azt az álláspontot, hogy Jeruzsálem legyen egyidejűleg mind a zsidó, mind a palesztin állam fővárosa, a déli protestánsok megvonják tőle támogatásukat.

Az Egyesült Államok déli vidékein élő több tízmillió baptista és más protestáns többsége hagyományosan Izrael-barát és ilyen irányultságú politikájáért jelentős részben a jelenlegi konzervatív államfőt támogatja.

„Ha az elnök hozzányúl Jeruzsálemhez, elveszíti valamennyi evangélizáló protestáns támogatását, és akkor mi egy harmadik pártot hozunk létre” – jelentette ki jeruzsálemi sajtóértekezletén Pat Robertson.

A befolyásos hitszónok megállapította, hogy az arab országok Izrael megsemmisítésére törnek. A Knesszet épülete előtt tartott közös imán Robertson tiszteletes megbélyegezte az Izrael ellen dzsihádot (szent háborút) folytató muzulmán szervezeteket: a Hezbollahot és a Hamaszt.

Kulcsár István-Rapcsányi László

Comments are closed.