Forrás: Index

A Gázai hadműveletben száznegyvennél többen meghaltak

2004. október 16. 14:30

[MTI]

Száeb Erekat szerint az izraeli hadsereg hadműveletének a Gázai övezetben több mint száznegyen halálos áldozata van. A palesztin kabinetminiszter nemzetközi vizsgálatot követelt az izraeli hadművelet ügyében. Erekat mészárlásnak nevezte az izraeli hadsereg fellépését.

Az izraeli hadsereg szombatra virradóra átcsoportosította, részben visszavonta erőit a Gázai övezet északi részén. Raanan Gisszin kormányszóvivő közölte, hogy az izraeli hadsereg olyan körzetekből csoportosította át erőit, ahol már nem fenyeget az a veszély, hogy palesztin szélsőségesek rakétákat lőnének ki izraeli területre. Az izraeli katonák azonban visszatérnek a most elhagyott övezetekbe, ha a rakétatámadások felújulnak – fűzte hozzá.

Katonai források szerint a csapatok távolabbról továbbra is megfigyelés alatt tartják majd a térséget, hogy válaszolni tudjanak az esetleges palesztin rakétatámadásokra. Az izraeli hadsereg szeptember 28-án vonult be a Gázai övezet északi részébe, miután ebből a térségből több házi készítésű rakétát lőttek ki a palesztinok a határ közelében fekvő izraeli településékre. Egy Kasszám rakéta becsapódása két izraeli kisgyereket ölt meg Szderót városban.

Comments are closed.