Forrás: Magyar Rádió

Újabb palesztin fiatalt öltek meg Gázában

2004. október 13., szerda 20:15

298 olvasás

A Gázai övezetben meghalt egy 16 éves palesztin fiatal, akit izraeli lövedék talált el a rafahi menekülttáborban. A lövöldözésben két palesztin megsebesült.

Közben a Gázai övezetben meghalt egy 11 éves lány, akit kedden egy ENSZ-iskolában talált el izraeli golyó a Hán Junisz menekülttáborban.

Izraeli katonai források szerint a lövöldözés akkor tört ki, amikor palesztin fegyveresek helyezkedtek el az iskola közelében, miután harckocsi-elhárító rakétákat lőttek ki egy közeli zsidó településre. A hasán meglőtt kislányt kórházba vitték, de az orvosok már nem tudták megmenteni az életét.

Korábban őrizetbe vették a Hamász radikális palesztin szervezet egy magas rangú katonai vezetőjét Hebronban – jelentette az izraeli közrádióra hivatkozva az AFP hírügynökség. Imad Qawasmeh volt a kitervelője több, halálos áldozattal járó Izrael elleni támadásnak, így az augusztusi, Ber Seva-i kettős autóbusz robbantásnak is, amelyben 15 ember vesztette életét.

Közben az izraeli hadsereg tovább folytatja két hete tartó akcióját, hogy felszámolja a palesztinok rakétakilövő állásait. Több tucat tank és katonai bulldózer nyomult be Beit Lahiyába fegyverek után kutatva.

Izrael tagadja az Arafat unokatestvére elleni merénylet elkövetését

A palesztin elnök unokatestvére, Moussa Arafat szerint palesztinok állnak az ellene megkísérelt merénylet mögött. A biztonsági vezető konvojának közelében autóba rejtett bomba robbant pár perccel azután, hogy kísérőivel együtt éjszaka elhagyta irodáját. A támadásban senki nem sérült meg. Az izraeli hadsereg tagadja, hogy köze lenne a gázai akcióhoz.

MR

Comments are closed.