Forrás: Index

Izrael újabb rakétatámadást indított a gázai övezetben

2004. október 14. 0:22

[MTI]

Egy személy, a Hamász palesztin szélsőséges szervezet egyik 24 éves tagja, életét vesztette abban az újabb izraeli rakéta támadásban, amely Bét Lahija település ellen irányult szerda este. A szerdai napon összesen 5 palesztint, köztük 4 milicistát öltek meg az izraeli katonák.

Izraeli katonai források arról számoltak be, hogy az este folyamán a rakétalövedéket egy férfire lőtték ki, aki éppen robbanószerkezetet telepített. Helyi források szerint egy másik Hamász milicista súlyosan megsebesült.

Az izraeli csapatok a hajnali órákban terjesztették ki gázai övezeti hadműveletük területét, új, a szeptember 29-e óta tartó offenzívában eddig nem érintett körzetbe nyomultak be.

A Gázai övezetben több helyütt földtörmelékek képeznek útakadályokat, az izraeli földgyaluk valósággal felszántották a talajt, és több lakóház kerítését lerombolták.

Az izraeli hadművelet meghirdetett célja, hogy kiszorítsa a Gázai övezet Izraellel határos sávjából azokat a palesztin csoportokat, amelyek kezdetleges, házi készítésű rakétáikkal időről időre támadásokat intéznek izraeli lakott területek ellen. Eddig 119 palesztin öltek meg a két héttel ezelőtt kezdett műveletsorozatban.

Comments are closed.