Forrás: Hírtv

Demszky lemond EP-képviselői mandátumáról?

Dátum: 2004. Oct. 07., Thursday, 16:27

Rovat Belföld

A Klubrádió információi szerint Demszky Gábor főpolgármester, aki jelenleg Európai Parlamenti képviselői teendőjét végzi, rövid időn belül bejelenti, hogy lemond EP-képviselői mandátumáról. A miniszterelnök cáfolta, hogy Felkai Lászlót a Közigazgatási Hivatal volt veztőjét a főpolgármester összeférhetetlenségi ügyében képviselt álláspontja miatt küldték el.

Kuncze Gábor szerint egységes politikai akarat, hogy a polgármesteri tisztség és az EP-képviselői megbízatás ne legyen összeférhetetlen. Mivel ez „nem tükröződik az ellentmondó jogszabályokban, a jogi vitát fel kell oldani”.

***

Az SZDSZ számára fontos mind a főpolgármesteri tisztség, mind az európai parlamenti hely, és az, hogy mindkettőt Demszky Gábor töltse be. Ezt a pártelnök, Kuncze Gábor közölte. Nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Demszky Gábor ügyében végül a bíróság határoz, abban az esetben, ha a vita máshogy nem dönthető el.

Kapcsolódó:Az SZDSZ érdeke, hogy Demszky maradjon a főpolgármester – 2004. október 07., csütörtök Demszky tisztségeit az új hivatalvezető is összeférhetetlennek tartja – 2004. október 06., szerda Politikai tisztogatás az FKH-ban? – Fodor Gábor is felháborodott – 2004. október 05., kedd A főpolgármester szerint csak változtatási tilalom elrendelésével lehet megmenteni a Budapesti zsidónegyedet – 2004. október 04., hétfő Eltávolított Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezető: politikai alku született? – Felkai eltávolításáról a parlamentben is megkérdezik Lamperth Mónikát – 2004. október 04., hétfő

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=31121

Comments are closed.