Forrás: Magyar Rádió

Tóth András: korai lenne fenyegetettségről beszélni

2004. október 1., péntek 23:35

363 olvasás

A nemzetbiztonsági államtitkár szerint korai lenne fenyegetettségről beszélni azután, hogy Magyarországot is megemlíti állítólagos üzenetében az al-Kaida második számú vezetője.

Tóth András a köztelevízió késő esti műsorában természetesnek nevezte, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter intézkedésére megerősítették az iraki magyar kontingens védelmét. Az államtitkár azt ígérte, hogy 2 napon belül megvizsgálják az üzenet hitelességét.

Minden muzulmán kötelességének nevezte Palesztina felszabadítását az al-Kaida terrorszervezet második számú vezetője. Ajman az-Zavahiri állítólagos üzenetét az al-Dzsazíra hírtelevízió tette közzé.

A műsorban lejátszott hangfelvételen Oszama bin Laden helyettese szervezett ellenállásra szólította fel a világot az úgynevezett „inváziós keresztesek” ellen.

A Zavahirinek tulajdonított hang egyebek között ezt mondta: „Ne várjuk meg, amíg az amerikai, a brit, a francia, a zsidó, a dél-koreai, a magyar vagy a lengyel erők betörnek Egyiptomba, az Arab-félszigetre, Jemenbe és Algériába.”

A napokban egy szaúd-arábiai újság arról számolt be, hogy Zavahirit elfogták Pakisztánban.

MR

Comments are closed.