Forrás: Magyar Rádió

Egy palesztin meghalt az izraeli válaszcsapásban

2004. szeptember 29., szerda 21:21

214 olvasás

A Gázai övezetben egy palesztin meghalt az izraeli légierő válaszcsapásában, amelyet két izraeli gyerek meggyilkolása után indítottak.

A légitámadásban hatan megsebesültek. Korábban palesztinok házilag készített rakétát lőttek ki az övezetből Sderot dél-izraeli városra. A támadásban a halálos áldozatokon kívül legkevesebb 12-en megsérültek.

Korábban Izraelben életét vesztette egy kisgyermek, amikor a Gázai övezetből rakétát lőttek ki egy izraeli lakóházra – ennek a megtorlására indítottak akciót az izraeliek. A gyermekek elleni támadást a Hamász palesztin fegyveres szervezet követte el. A merényletben legalább 12-en megsérültek Izrael egyik déli városában.

A Gázai övezetben korábban izraeli katonák tűzpárbajban megölték a Hamász egyik tagját. A lövöldözésben négy palesztin megsérült. A hadsereg szerint a katonai akció válasz arra, hogy palesztin fegyveresek rakétákkal lőttek egy dél-izraeli várost.

Közben izraeli helikopterek és tankok tüzet nyitottak a fegyveresek feltételezett állásaira, és az egyik menekülttáborra.

MR

Comments are closed.