Forrás: Index

Izraeli motoros lőtt le egy palesztin taxisofőrt

2004. szeptember 27. 15:13

[MTI]

Egy izraeli motoros agyonlőtt egy palesztin taxisofőrt hétfőn a ciszjordániai Náblusz közelében az országúton, közölte egy izraeli rendőrségi szóvivő.

Az izraeli férfi, egy közeli zsidó telep lakója, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, maga jelentette a rendőrségen, hogy agyonlőtt egy palesztin taxisofőrt, mert az le akarta szorítani őt az országútról.

Palesztin szemtanúk beállítása szerint viszont az izraeli motoros anélkül nyitott tüzet, hogy az áldozat provokálta volna. A taxisofőr több utast vitt egy közeli palesztin városba, amikor a motoros megelőzte, és egy géppisztollyal másfél méteres távolságból rálőtt. Palesztin kórházi illetékesek azt mondták, hogy a negyvenes éveiben járó áldozatra zsidó telepesek csoportja lőtt rá.

Az izraeli rendőrség megkezdte a gyilkos és a szemtanúk kihallgatását.

A négy éve tartó izraeli-palesztin viszály kezdete óta az izraeli rendőrség számos vizsgálatot indított zsidó telepesek ellen annak gyanújával, hogy megöltek vagy megsebesítettek palesztinokat. Palesztin fegyveresek viszont gyakran lőttek rá Ciszjordániában élő zsidó telepesek autóira.

Comments are closed.