Forrás: Magyar Rádió

Gáza: elraboltak egy CNN-tudósítót

2004. szeptember 27., hétfő 18:51

358 olvasás

A Gázai övezetben fegyveresek elrabolták a CNN amerikai hírtelevízó egyik arab-izraeli alkalmazottját – adta hírül az al-Dzsazíra televízió. A csatorna tudósítójára hivatkozva közölte, hogy elfogták a gyártásvezető-helyettest, de további részleteket nem közölt. Az izraeli hadsereg közben ismét célzott támadással próbált megölni egy radikális palesztin vezetőt.

Egy katonai helikopter a Gázai-övezetben rakétával támadta a Népi Ellenállási Bizottság aktivistájának kocsiját. A palesztin vezető megsérült, egyik útitársa életét vesztette.

Izraeli katonák korábban lelőttek két palesztin fegyverest, akik egy bombát próbáltak elhelyezni a Gázai övezet északi részén a védőkerítés mellett. Zsidó telepesek pedig tűzharcban lelőttek egy palesztin férfit Náblusz városa mellett – jelentette az AFP hírügynökség.

Hajnalban az izraeli hadsereg több mint 70 katonai járművel benyomult Dzsenínbe – jelentette az AFP hírügynökség. A ciszjordániai palesztin városban tűzpárbaj tört ki a zsidó katonák és palesztin fegyveresek között, majd az izraeliek több arabot letartóztattak és más épületekkel együtt bekerítették a dzsenini kórházat is.

MR

Comments are closed.