Forrás: Magyar Rádió

Összecsapás, rajtaütés Gázában

2004. szeptember 23., csütörtök 15:56

136 olvasás

A Gázai-övezetben három izraeli katona és három palesztin fegyveres vesztette életét egy csütörtök délutáni összecsapásban.

Palesztin fegyveresek ugyanakkor megöltek legalább 3 izraeli katonát. Egy militáns csoport, a magát a Népi Ellenállási Bizottságnak nevező tömörülés közölte, hogy tagjai követték el a támadást. A rajtaütés ugyanazon a zsidó telepen történt, ahol izraeli katonák két palesztin fegyverest öltek meg, akik egy zsidó telep ellen készültek támadásra.

Korábban izraeli helikopterek rakétákat lőttek ki a Gázai övezetben levő Hán Junisz menekülttáborra néhány órával azután, hogy egy palesztin nő öngyilkos merényletet követett el Jeruzsálemben. A terroristán kívül két izraeli rendőr halt meg, 14 embert megsebesült. Az al-Aksza Mártírjai palesztin fegyveres szervezet közölte, hogy egyik tagja hozta működésbe a pokolgépet.

A radikális szervezet közleménye szerint a merénylet bosszú ciszjordániai palesztin fegyveresek haláláért.

A ciszjordáni Ramallah közelében hajnalban nagy erejű robbanás történt. Később kiderült, hogy egy titkos palesztin fegyverraktár robbant fel. Az izraeli járőrök lőszer-, géppisztoly-, és rakétagránát maradványokat találtak a helyszínen.

MR

Comments are closed.