Forrás: Magyar Rádió

Gáza városában izraeli rakétatámadás ért egy autót

2004. szeptember 20., hétfő 21:19

476 olvasás

A robbanásban két palesztin életét vesztette, akik az izraeli rádió szerint a Hamász tagjai voltak. A rajtaütésben legkevesebb nyolcan megsebesültek.

Szemtanúk szerint izraeli repülőgépek cirkáltak a város felett a robbanás időpontjában, előre jelezve egy lehetséges rakétatámadást – írja a Reuters hírügynökség.

Az izraeli hadsereg nem kommentálta az esetet.

Korábban rakétát lőtt ki egy dél izraeli városra a Hamász, de senki nem sérült meg. A radikális palesztin szervezet tájékoztatása szerint az akció csak az első válasz volt arra, hogy vasárnap meghalt egyik fegyveresük izraeli légi támadásban a Gázai övezetben.

Továbbra sem szünetelnek a harcok a Közel-Keleten. Izrael tovább folytatja a fegyveres csoportok vezetőinek célzott kivégzését, rakétát lőttek egy fegyvereseket szállító autóra a gázai övezetben. A támadásban egy Hamász-vezető meghalt, hatan pedig megsebesültek. Az izraeli rádió szerint a megölt Hamász-aktivista terrorakciókat tervezett és Kaszam-rakétákkal Izraelt lőtte.

Korábban egy másik színhelyen az izraeli csapatok megölték az Iszlám Dzsihád nevű szervezet egy harcosát. A front másik oldalán, Zderotban ismét Kaszam-rakéták landoltak és két év után elsőször újra lőtték Jeruzsálem egyik lakónegyedét, a szomszédos palesztin részekről.

Közben véget ért Madonna ötnapos izraeli útja. Beszédet mondott egy tel-avivi szállodában a kabbala-konferencia estélyén, melyben elmesélte, hogy a ráleselkedő erőszakos fényképészeket találta Izraelben a legveszélyesebbnek.

Madonna kiállt a béke mellett, a káosz, a szenvedés és a gyűlölködés megszüntetéséért. Izraeli látogatásán a popsztár felkereste híres rabbik sírját és elzarándokolt a Siratófalhoz is, de ott nem szállt ki autójából az éjszaka is imádkozó hatalmas, és részben barátságtalan tömeg miatt.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem), MR

Comments are closed.