Forrás: Magyar Rádió

Németország megakadályozza az iszlám konferencia szervezését

2004. szeptember 18., szombat 11:55

153 olvasás

Különleges és szigorú németországi biztonsági intézkedéseket hoztak a „terrorista világtalálkozó” ellen. Minden országban elutasítják azoknak a vízumkérelmét, akik a Berlinbe tervezett iszlám konferencián vennének részt.

Egyelőre persze az égvilágon persze senki sem kért engedélyt eme bizonyos konferencia megtartására, az egész az interneten keresztül szerveződik, elméletileg tehát akár provokációról is szó lehet.

Ettől függetlenül a német hatóságok halálosan komolyan veszik az ügyet, és minden jel arra utal, hogy szinte készültségben vannak, mert az október elejére, az interneten meghirdetett kongresszus amolyan terrorista világtalálkozónak is feltüntethető, amennyiben a jelek arra utalnak, hogy a résztvevők az Izrael és az Amerika elleni fegyveres harc lehetőségét, illetőleg azt is megtárgyalnák, miként lehetne minél több nyugat-európai fiatalt beszervezni e harchoz.

Mindemellett Berlinben vasárnaptól ténylegesen tartanak egy iszlám kongresszust, a németországi muzulmán szervezetek országos konferenciáját. Egy legális szervezet áll a rendezvény mögött, ám Otto Schilly belügyminiszter szerint e szervezetet is jobb lenne betiltani, mert annak eseményein folyamatosan kétségbe vonják Izrael jogát a létezéshez.

Zentai Péter (Berlin)

Comments are closed.