Forrás: Hírtv

Gyurcsány fara, avagy a Megmentő felfuttatása (publicisztika)

Dátum: 2004. Sep. 16., Thursday, 16:08

Rovat Publicisztika

A csapból isLapozgatva az írott és az elektronikus újságokat, kapcsolgatva a tévéket mindenütt Gyurcsány-hegyekbe ütközik manapság a gyanútlan állampolgár. B. Diána zöld inges egyetemi hallgatónő mellett minden bizonnyal az MSZP egyik részének miniszterelnök-jelöltje a legtöbbet mutogatott, emlegetett arc itten és mostan.

Ő az, aki egy ideje rendszeresen átad ezt-azt, iskolát vagy autóutat.(Most éppen Nagyrédén egy olyat, amiben egy kanyi állami pénz sincs.) Ott van aztán a számtalan MSZP platform és részösszeesküvés összejövetelein (Baloldali Tömörülés, társadalompolitikai tagozat, Baloldali Önkormányzati Közösség, Fibisz nyárbúcsúztató Tatán, elárvult Werber- vadlibák a Zöld Pardonban).

Együtt fényképezkedik a leporolt OÉT szakszervezeti szocialistáival, meleg kézfogással köszönti Markó Béla régi elvtársat, közleményezik a zsidó újév és a toronyházakba csapódó repülők évfordulójának alkalmából. Konzultál éjszaka telefonon a jó Bárándy miniszterrel ezekről a mindig jókor betoppanó hungaristafasisztanácijobboldaliorbánviktorralegyhúronpendülő bolondgombákról.

Aztán bejelenti a kétkulacsos jövedelemadót – arról persze kussol, hogy hogyan pótolják ki majd ezt a vívmányt mindenféle illetékemelésekkel, kedvezménymegvonásokkal. Draskovics urat, a jeles afrikai vadászt és pénzügyminisztert is székében hagyja, annak ellenére, hogy legalább annyira nem tud államháztartási hiányt tervezni, mint az éppen ezért elcsapott elődje. A bankadó kapcsán meg senki se gondoljon ám arra, hogy a bankárok majd a ‘szerény’ jövedelmükből kifizetik ezt a harminc milliárdot. A banszövetségi elnök már a kamatolló nyitásáról tájékoztat. Érthetőbben: drágább lesz a hitel, és kisebb lesz a kamat.

Ha már tervekről van szó, meg arról, hogy nem lesz megszorítás és leépítés, akkor mégis csak izgalmas az a végkielégítésekre szánt negyven milliárd, amit hanyagul behajítottak az állásukat/megélhetésüket már régóta féltő közszolgák és alkalmazottak közé. Azt sem értem igazán, hogy ezek az apparátusi karcsúsítások hogyan egyeztethetőek össze a hivatali ügyintézés sokadszor ígért normalizálásával. (Talán emlékeznek még az elérhető villanykapcsolók környékén beharangozott emberbarát okmány- és egyéb irodákra, a netes ügyintézésre, a soron kívül kiszolgált kismamákra) Amúgy arról meg szentül meg vagyok győződve, hogy egy alosztályvezető-helyettes sokkal tovább fogja őrizni székét, mint a csóró ügyintéző ott a pult mögött.

Na de elkalandoztunk megint, most Gyurcsány úr van itt (is) terítéken. Ezzel persze e sorok írója is beszáll valahol ebbe a jól szervezett felfuttatásba, mert a negatív megjelenés is csak megjelenés, és ezt a kijelölt miniszterelnök nagyon jól tudja. Nyilatkozik is mindenkinek, nincsen egyelőre tiltólista. ( Csak két példa a mútból : Az előző köztévé híradójáról a szocialista politikusok Kovács László által voltak letiltva, a Hír Tévébe pedig sokáig csak a másodvonalat engedték be a szocik, talán abból a megfontolásból, hogy nehogy megkapaszkodjon a piacon már ez a kellemetlen intézmény. Most már saját hírcsatornában gondolkodnak&)

Nos, az mindenesetre megállapítható, hogy a baráti sajtó/média szövegszerkesztőit is csúcsrajáratták. Még a nemzeti hírügynökség is odakacsint egyet, amikor spontán beszámol arról, hogy mobilszámot cserélt és pertut ivott sörrel a Gyurcsány meg a Schröder. (Igaz azért a FAZ cikkét is ismertette az MTI, ahol Gyurcsány azt találta mondani, hogy Németország nekünk nem lehet példa, mert annak „sokkal nagyobb és mélyreható gazdasági és szociális problémái vannak.”)

Azon is „elcsodálkoztam”, hogy ballib tábor jeles közírói milyen hamar napirendre tértek ezek felett az úgynevezett megbotlott mondatok felett. Mert ha mondjuk az Orbán beszélt volna itt stabil és nagy jólétről, no meg az öregecske feleségek lecseréléséről, akkor úgy buktak volna rá a témára, mint gyöngytyúk a takonyra. Hetekig erről beszélt volna a Heti Hetes, no meg minden véleményrovat. Hanti hivatásos ellenálló és antifasiszta még talán tüntetést is szervezett volna tán, ahol aztán sárga sálban, kart karba öltve Lendvai Ildikó és Fajkasházi Tivadar menetelt volna az élen egy esernyő alatt.

P.s. És az már csak hab a tortán, hogy a Liptai Claudia meg azt prüntyögte a Havas tanárnak nevezett médiaszereplővel együtt elkövetett műsorában, hogy „Gyurcsánynak jó segge van” Csak úgy „spontán”.

LP

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=29435

Comments are closed.