Forrás: MNO

A hadsereg tisztjeinek többsége republikánus

Az észak-amerikai lapok szemléje

2004. szeptember 14. 9:33

Simon Zoltán

Wasgington Times: Larry Franklin, a Pentagon-beli kém nem is zsidó, hanem katolikus – Clinton sosem szerette magát hibáztatni – Zell Miller demokrata szenátor az ellenpárt nagy sztárjává vált – Az amerikai hadsereg tisztjeinek nagyobb része a republikánusokkal szimpatizál.

The Washington Times

Larry Franklin, a Pentagon azon munkatársa, akit azzal vádolnak, hogy egy Izrael-párti lobbinak adott át titkos dokumentumokat, nem is zsidó – ahogy eddig sugallták ellenlábasai -, hanem katolikus, írja Joel Mowbray a Washington Times-ban. Ezt persze nem nagyon hangoztatja a sztorit meglovagoló Washington Post- teszi hozzá a riporter.

David Horowitz – How to Beat the Democrats (Hogyan verjük meg a demokratákat?)

Egy kis Clinton nosztalgia: Dick Morris, Bill Clinton exelnök egyik legbefolyásosabb és leginkább kulcsfontosságú extanácsadója arról, hogy Clinton mennyire szereti magára vállalni a felelősséget, ha valami rosszul sül el: „Amit tudni kell Bill Clintonról az az, hogy soha, de soha, de soha, de soha, DE SOHA, de soha, de soha, de soha, de soha, de soha, DE SOHA sem hibáztatja önmagát.” És ez állítólag már a rövidített változata annak, amit az extanácsadó mondott&

Wall Street Journal

Zell Miller demokrata szenátor a Wall Street Journal hasábjain védi meg magát, miután demokrata támadások kereszttüzébe került a republikánus konvención tartott beszédét követően, mely az egyik leghevesebb reakciókat kiváltó szónoklat volt New Yorkban. Miller továbbra is tartja, hogy John Kerry nemzetbiztonsággal kapcsolatos döntései rosszak voltak. A georgiai szenátor egyébként akkora sztár lett a konvenció óta republikánus körökben, hogy egy konzervatív website-on már Zell Miller pólót, pulóvert, és egyéb zelles dolgokat is vásárolhatnak az odalátogatók.

The New Republic

Egy 2000-ben készült Triangle Institute for Security Studies felmérés alapján az amerikai hadsereg tisztjeinek 64 százaléka republikánus párttal szimpatizált, azaz kétszer annyi, mint 2 évtizeddel korábban. Ezzel szemben csupán 8 százalékuk nevezte magát demokratának – írja a New Republic.

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.