Forrás: MNO

Az oroszok lopakodó rakétát fejlesztettek ki

Az észak-amerikai lapok szemléje

2004. szeptember 9. 8:26

Simon Zoltán

Az új orosz rakéta, az Iszkander a rakétavédelmi rendszereket is támadhatja – Oroszország egyezményt írt alá a dzsihád visszaszorításában tapasztalt Izraellel a terrorizmus elleni közös harcról – Leonyid Brezsnyevnek szobrot emelnek Novorosszijszkban.

Claremont Intézet – MissileThreat.com hírlevél

A kaliforniai Claremont intézet rakétákkal foglalkozó hírlevelében a RIA Novoszti hírügynökségre hivatkozva tudósít Oroszország új rakétájáról,az Iszkanderről. A rakéta Szergej Ivanov védelmi miniszter szerint 300 km-es hatótávolsággal rendelkezik, és a Channel One (egyes csatorna) orosz tévéadó arról is beszámolt, hogy a rakéta lopakodó technológiát is alkalmaz. A rakéta lehetséges célpontjai között említik a lég- és rakétavédelmi rendszereket is, azaz akár az amerikai Patriotot is, mely a riport szerint tehetetlen lenne az Iszkanderrel szemben.

Washington Times

Oroszország és Izrael egy memorandumot írt alá a terrorizmus elleni közös harcra vonatkozólag. Mivel Oroszország egyre több radikális dzsihadista terrortámadás célpontja, ezért nem meglepő, hogy az arab terrorizmus elleni harcban nagy tapasztalattal rendelkező zsidó államhoz fordult, kockáztatva ezzel esetleg azt is, hogy arab szövetségeseinek esetleg ez nem fog tetszeni – írja a Washington Times.

American Foreign Policy Council – Russia Reform Monitor hírlevél

Az American Foreign Policy Council (Amerikai Külpolitikai Tanács) Oroszországgal foglalkozó hírlevelében, a Russia Reform Monitorban, az Interfaxra hivatkozva azt írja, hogy Novorosszjiszkban, egy fekete- tengeri kikötővárosban az önkormányzat amellett döntött, hogy szobrot emelnek egy híres történelmi személyiségnek: Leonyid Brezsnyevnek&

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.