Forrás: MNO

Sikertelen egyeztetés a hungarista tüntetésről

2004. szeptember 9. 13:20

MNO

Nem jött létre az egyeztetés a rendőrség és azok között a csoportok között, amelyek a Terror Háza előtt akarnak tüntetni október 15-én, a nyilas hatalomátvétel évfordulóján. A Magyar Jövő Csoport képviselője ugyanis nem jelent meg időben a tárgyaláson.

A nyíltan Szálasi-barát hungarista szervezet a nyilas hatalomátvétel évfordulójára emlékezne a Terror Háza előtt. Ugyanerre a helyszínre és ugyanerre az időpontra jelentett be tüntetést az Új Generáció. Az SZDSZ ifjúsági szervezete tavaly is az Andrássy úton emlékezett a nyilas terror áldozataira. A rendőrség mindeddig eredmény nélkül egyeztetett az ügyben.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége jelezte: ha a Magyar Jövő Csoport megtarthatja a demonstrációt, akkor ellentüntetést szervez.

A hungarista tüntetés téma volt a Nemzetbiztonsági Kabinet szerdai ülésén is. A testület egységesen úgy foglalt állást, hogy minden törvényes eszközzel meg kell akadályozni a szélsőséges erők, így a Magyar Jövő Csoport fellépését is, amely sérti a lakosság jó érzését, és kárt okoz Magyarország nemzetközi megítélésének. (radio.hu)

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.