Forrás: Magyar Rádió

Magyarországról jövök…2004.szept.7-én, kedden, 16.15-17.oo

2004. szeptember 7., kedd 9:19

Amikor a jó szándék balul sül el: a Kis-Balatonba telepített agresszív növényevő halak kiszorítják a nemes fajtákat. – Hogyan kell bánni az életfogytiglanra ítéltekkel, akiknek nincs vesztenivalójuk. Hogyan függ össze étkezési norma és hangulat? – Kötődés az új hazához, örök szerelem a régivel. Egy izraeli magyar zsidó emlékei.

Néha a jó szándék is balul sül el. Amikor a Kis-Balaton építésekor betelepítették a növényevő ezüstkárászt, még nem sejtették, hogy az agresszív, nem őshonos fajta kiszorítja a hazai, nemes halakat.

Nemrégiben arról lehetett hallani, hogy a szegedi Csillag súlyos elítéltjei közül többen túszszedési akciót terveztek. Háttéranyagunkban annak járunk utána, hogy miképpen kell bánni az életfogytiglanra ítéltekkel, akiknek – helyzetükből következően – nincs mit veszíteni. Hogyan függ össze az étkezési norma és a börtönhangulat.

Schwartz Robi a kassai Andrássy-palotában látta meg a napvilágot. Kisiskolásként került Budapest, és teljes szívvel hitte, hogy az ősei párduckacagányos mentében lovagoltak a sztyeppéken. A gyermeki illúziók elvesztéséről, a holokausztról, az új haza kereséséről és a régi iránti örökös szeretetről szól Avri Sacham könyve.

Egy játékos kedvű zalai polgármester benevezett a floridai Hemingway-hasonmások versenyébe. Nekünk a döntő tapasztalatairól számolt be.

Műsorunk az adás idején a 06-1-328-8859-es számon érhető el. Üzenetet a 328-8926-on hagyhatnak éjjel-nappal. E-mail: [email protected]

Vágner Mária

Comments are closed.