Forrás: Magyar Rádió

Gáza: csapásra ellencsapás

2004. szeptember 7., kedd 16:28

265 olvasás

A Gázai övezetben tömegtüntetéseken az éjszakai izraeli támadás áldozatait temetik, és bosszút esküdnek. A megtorlás már megkezdődött, a Hamász hat Kaszam-rakétát, és négy páncélos lövedéket lőtt izraeli területre, és az egyik Kaszam megsebesített egy izraelit.

A palesztin rakéták az éjszakai, legalább 14 áldozatot követelő izraeli támadásra válaszoltak, amikor Izrael tankokkal, és légierővel a Hamász egyik közösségi és kiképzőközpontját lőtte, ahol éjszaka fegyveresek gyakorlatoztak.

Az izraeli hadsereg szóvivői szerint a megtámadott helyen az utóbbi napokban összeszereltek egy nagy bombát, robbanószeres övet készítettek egy öngyilkos terroristának, kiképzést folytattak járművek elrablására, valamint rakéták készítésére és kilövésére. Palesztin források szerint a rakéták két hullámban érkeztek.

Az akcióval az izraeli hadsereg a Beer shevai kettős öngyilkos merényletre válaszolt. A palesztin külügyminiszter elítélte az izraeli támadást, és azt az izraeli megszálló erők terrorakciójának nevezte. Ahmed Korei miniszterelnök figyelmeztette Izraelt, hogy a légicsapásra a Hamász válaszolni fog, és szerinte a megtorlás során igaza lesz.

Palesztin rabokat engedtek szabadon

Több mint 130 palesztin rabot engednek szabadon Izraelben – jelentették be az izraeli hatóságok. Azért engedik el őket, hogy enyhítsék az izraeli börtönök túlzsúfoltságát és javítsanak a rabok életkörülményein – közölték.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.