Forrás: Magyar Rádió

Palesztinok elfoglalták Han Junisz kormányzójának irodáját

2004. szeptember 5., vasárnap 12:28

125 olvasás

A Gázai övezetben álarcos palesztin fegyveresek elfoglalták Han Junisz város palesztin kormányzójának irodáját: kártérítést követelnek az Arafat-vezette palesztin hatóságtól az izraeli támadások okozta veszteségekért.

Álarcos fegyveresek behatoltak a palesztin hatóságok kormányzójának irodájába Hán Júniszban, és kártérítést követeltek a palesztin vezetőségtől az izraeliek okozta károkért. A mintegy 35 palesztin az Osztrák Negyed Dzsihádjának nevezte magát, utalva arra a lakónegyedre, ahol a múlt héten az izraeli csapatok felrobbantottak két ötemeletes lakóházat.

Elfoglalták a kormányzó irodáját, és pénzt követeltek élelmezésükre és a sérültek kezelésére. Lakásokra van szükségünk a hontalanok számára – mondta Abu Mudzsahed, a csoport szóvivője. Közben a hétvégén az izraeli csapatok kivonultak a cisz-jordániai Nábluszból, és az intifáda négyéves történetében először megengedték az orvosok az emberi jogokért felelős szervezet tagjainak, hogy kezeljenek mintegy négyszáz sérült és beteg palesztint. Az éjszaka folyamán izraeli csapatok Ciszjordániában letartóztattak öt körözött palesztin fegyverest.

Az izraeli hadsereg azután hajtotta végre a támadást, hogy öngyilkos merénylők a zsidó állam déli részén, Beer Sheba-ban felrobbantottak két autóbuszt, amelynek 16 utasa meghalt.

Shíri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.