Forrás: Index

Izrael harcot hirdet a Hamász vezetői ellen

2004. szeptember 1. 14:21

[MTI]

Izrael felgyorsítja a vitatott biztonsági fal építését Ciszjordániában és felújítja a Hamász szélsőséges palesztin szervezet vezetőinek meggyilkolását célzó műveleteit, válaszul arra, hogy tizenhat ember életét vesztette a kedden elkövetett – fél éve az első – palesztin öngyilkos merényletben Beér-Seva izraeli városban.

Ranaan Giszin izraeli miniszterelnökségi szóvivő szerdán újságíróknak elmondta, hogy az érintett térségben felgyorsítják a biztonsági fal építését. A szóvivő a ciszjordániai Hebron térségére utalt, a merénylők ugyanis e településről indultak a buszrobbantások helyszínéül kiszemelt dél-izraeli városba. Szerdán fokozott riadókészültségbe helyezték az izraeli rendőrséget az ország egész területén.

Az izraeli hadsereg még szerda hajnalban Hebronban lerombolta a beér-sevai merénylet egyik tettesének házát. Az izraeli katonák aláaknázták azt a kétszintes épületet, ahol a 22 éves Ahmad Kavaszmeh élt, és felkészültek arra, hogy lerombolják a másik merénylő, Nasszim Dzsbari házát is.

Comments are closed.