Forrás: Hírtv

Kém a Pentagonban – Izraeli titkosügynök az amerikai döntéshozók között?

Dátum: 2004. Aug. 28., Saturday, 10:50

Rovat

Az FBI szerint egy izraeli titkos ügynök jutott be az ameikai védelmi minisztérium legmagasabb döntéshozatali szintjére. A zsidó állam washingtoni nagykövetségének szóvivője határozottan visszautasította az értesülést.

Kém van a Pentagonban. Az amerikai CBS híradója arról számolt be, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda teljes körű vizsgálatot folytat azzal kapcsolatban, hogy a tárca vezetőjének, Donald Rumsfeldnek közeli munkatársai közül valaki a zsidó állam számára spinkodik. A gyanú a Pentagon iraki politikáját segítő munkacsoport egyik neves tagjára esett. Az ügynök állítólag bizalmas anyagokat juttatott el egyebek között az Iránról folytatott titkos fehér házi megbeszélésekről és kapcsolatban áll Paul Wolfowitz miniszterhelyettessel is, akinek meghatározó szerepe van az iraki politika alakításában. A kém egy Izrael mellett lobbizó amerikai szervezeten keresztül juttatott el titkos dokumentumokat a közel-keleti országnak.

A The Washington Post című lap azt írta, hogy a nyomozás több mint egy évvel ezelőtt kezdődött. A The New York Times szerint az elemző a védelmi minisztérium államtitkárának, Douglas Feith-nek dolgozott, aki különleges egységet szevezett az iraki háború előtt, hogy keressenek bizonyítékot Bagdad és az al-Kaida közötti kapcsolatra. A háború igazolására irányuló ilyen erőfeszítéseket azóta az amerikai hírszerzés szakemberei élesen kritizálták. Izrael washingtoni nagykövetségének szóvivője és a társaság illetékesei határozottan visszautasították az állításokat. Utoljára 1985-ben volt hasonló, a két ország kapcsolatát beárnyékoló eset.

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=28317

Comments are closed.