Forrás: Magyar Rádió

A rebbe szavai a sport és a Tóra kapcsolatáról

2004. augusztus 24., 21.05

2004. augusztus 24., kedd 15:58

Kinyomtattak kártyákat és rajtuk idézetek a rebbétől a sport és a Tóra kapcsolatáról, illetve arról, hogyan lehet kihasználni valakinek sportolási tehetségét a zsidóság terjesztésére. De, Hendel rabbinak köszönhető az első kóser vendéglő is Athénban.

Az évek óta folyó olimpiai előkészületekbe, amelyek a görög fővárost voltak hivatva előkészíteni és népszerűsíteni, – az utóbbi hónapokban belefolyt az ottani Chabad-Lubavisti rezidens, Menachem M. Hendel rabbi is.

A látható eredmény: egy kóser vendéglő, amely az első a II. világháború kitörése óta. Ezenkívül, felújították a régi mikvet (rituális fürdő), a zsidó nőknek gyertyákat osztanak, amiket péntek este kell meggyújtani a szombat tiszteletére és rendszeres Tóra-oktatás folyik naponta, felnőtteknek, az ún. Sunday Shoolon kívül, ami gyerekeket fog össze.

Athénban mindössze 3000 zsidó él és így a mostani fokozott Habad tevékenység főleg a turistáknak – és az izraeli küldöttségnek szól, akik szoros kapcsolatban állnak Hendel rabbival.

Maga az olimpiász, mint olyan szintén foglalkoztatja a Habad rezidenst& Kinyomtattak kártyákat és rajtuk idézetek a rebbétől a sport és a Tóra kapcsolatáról, illetve arról, hogyan lehet kihasználni valakinek sportolási tehetségét a zsidóság terjesztésére.

Rapcsányi László

Comments are closed.