Forrás: MNO

Izraelbe viszik a lányokat

Prostitúció határok nélkül

2004. augusztus 23. 9:02

Jack Corn

Egyre nagyobb gondot okoz a tel-avivi és a jeruzsálemi rendőröknek a volt Szovjetunió országaiból, elsősorban Oroszországból kicsalt, és prostitúcíóra kényszerített lányok tömege. A módszer nagyon régi: az apróhirdetésekre jelentkezőket először szép szóval, majd veréssel kényszeríti az orosz maffia arra, hogy elhagyják hazájukat, majd a határ másik oldalán azonnal elveszik tőlük az útlevelüket.

A Közel-Kelet felé vezető úton már különbözó nomád arab törzsek viszik az embereket. Sokszor ugyanaz a tevekaraván viszi Izraelbe a fegyvereket és a csak az anyanyelvükön beszélő áldozatokat is. A zsidó államba az egyiptomi sivatagon keresztül becsempészett évi 3000 nőt először szexuális „teszteknek” vetik alá fogvatartóik, majd az eredménytől függően 4-10 ezer dollár körüli összegért értékesítik őket a nyilvánosházaknak. Izraelben több százezer, a Szovjetunióból elmenekült zsidó él.

Az orosz lánykereskedők az izraeli rendőrség adatai szerint évente 21 millió dollárt költenek a sok ezer különböző korú nő Izraelbe hurcolására. A maffiának megéri a befektetés, hiszen egy prostituált egy év alatt a tehetségétől függően 200 000 dollárt is forgalmaz a bordélyháznak, és csak ezen az egy „üzletágon” évente kb. 62 millió dollár haszonhoz jut a maffia Izraelben.

„Ezek az emberek nagyon brutálisak, ez az egész olyan mint egy húspiac vagy egy aukciós vásár” – nyilatkozta a Fox News Channel riporterének Gadi Eshed, az izraeli rendőrség tisztje. Elmondása szerint tavaly több mint 200 nyilvánosházban tartottak razziát, és 150 emberkereskedő ellen indítottak eljárást.

Az amerikai külügyminisztérium tájékoztatása szerint az tel-avivi kormány kérésére a közelmúltban levették Izraelt az emberkereskedelmmel vádolt országok feketelistájáról.

Forrás: Fox News Channel

Kiadja a Nemzet Lap és Könyvkiadó Kft. © 2001-2005

Comments are closed.