Forrás: Magyar Rádió

Madonna zsidó iskolát nyit

2004. augusztus 10., 21.05

2004. augusztus 10., kedd 12:31

Madonna a közeljövőben zsidó iskolát nyit New Yorkban. Az amerikai pop-énekesnő az utóbbi időben a zsidósággal kacérkodik. Eszternek hívja magát, kabbalát tanul és be akar térni a zsidóságba.

Nemrégiben olyan hírek terjedtek el, hogy Madonna Izraelbe utazik, ahol szeretné, ha a 101 éves Jichák Kadduri rabbi fogadná, és instrukciókat adna neki, hogy lehet belőle jó zsidó és hogyan értheti meg a kabbalát.

Az agg kabbalista egyértelműen és kissé ingerülten cáfolta a sztorit. Ő nem hajlandó Madonnát fogadni, nem ismeri, nem is hallott róla, nem beszél nőkkel, pláne nem sikszekkel (nem zsidó nőkkel), akiket tilos nemcsak kabbalára, hanem a Tórára tanítani. (Kissé engesztelőbb hangon hozzátette: zsidó nőket sem szabad a kabbalára (titkos tanokra) tanítani.)

A 101 éves aggastyán fiatal felesége, Dorit (egy volt kibbucnik, aki megtért és Kadduri felesége lett) ott van a közelében és figyeli nincs-e férjének valamire szüksége. A rabbi egymás után szívja a cigarettákat és további újságírói kérdésekre nem hajlandó válaszolni. Nem fogadja Madonnát és kész.

Kadduri udvarában vannak, akik jó szemmel néznék a publicitást, de úgy tűnik az öreg elhatározta magát, Madonnának másik rabbi után kell néznie…

Rapcsányi László

Comments are closed.