Forrás: Magyar Rádió

Izrael: engedmények a palesztinok kérésére

2004. augusztus 5., csütörtök 12:16

118 olvasás

Izrael ugyan újból kiterjeszti akcióit a Gázai övezetben, jelentette be a vezérkar képviselője, ezzel párhuzamosan viszont, a palesztin területeken engedményekre is hajlandó.

Újra megjelennek a felfegyverzett egyenruhás palesztin rendőrök a nyugati parton. Az izraeli hatóságok a katonai rádió értesülései szerint kedvezően fogadják Ahmed Korei kérését, hogy ismét fegyveres egyenruhás rendőrök járőrözzenek a nyugati parti palesztin településeken. A rendőrök jelenléte megerősítheti a központi hatalmat, közbiztonságot, és Ahmed Korei helyzetét a palesztin lakosság körében.

Az izraeli fegyveres erők jelenleg minden palesztin fegyverest, akár fegyveres rendőröket is gyanúsnak tartanak, mivel szerintük a rendőrség fegyvereivel segítette a terroristákat, izraeliek megtámadását.

A közelmúlt palesztin zavargásai után Ahmed Korei miniszterelnök megkapta Jasszer Arafattól a rendőrség irányításának jogkörét, míg Arafat magánál tartotta a palesztin titkosszolgálat és a palesztin katonaság feletti uralmat.

Shiri Zsuzsa (Jeruzsálem)

Comments are closed.