Forrás: Hírtv

Kerry is szeretőt tartott? – A elnökjelölt belebukhat

Dátum: 2004. Jul. 30., Friday, 11:06

Rovat Külföld

Kerry szenátornak is volt szeretője? Úgy néz ki, hogy igen. A neve Alexandra Poltier, 27 éves újságíró, és jelenleg van rá esély, hogy kettétörje John Kerry reményeit arra, hogy ő lehessen az Egyesült Államok következő elnöke.

Az egész ügy nem is jöhetett volna rosszabbkor a tegnap hivatalosan is a demokrata párt elnökjelöltségét elnyerő Kerrynek. A jelenlegi közvéleménykutatási adatok szerint, ha most lenne az elnökválasztás, akkor 5 százalékkal verné Bush elnököt. A demokrata párt vezérkara idegesen gondol arra, hogy ez a botrány mennyire fog kihatni az őszi választásokra.

Kerry szenátor, a többszörösen kitüntetett vietnami hős, a háborúból hazatérve Jane Fondával együtt protestált a háború ellen. Egy washingtoni tüntetés során a kitüntetéseit is bedobálta a Fehér Ház udvarába a kerítésen keresztül. Kerry most idegesen kérte ki magának a gyanúsítást, ami szerint 2001-től két éven át Poltier kisasszony szeretője volt: „Határozottan visszautasítom ezeket a vádakat. Semmi más, csak pletyka. Hazug, valótlan pletyka.’

A botrányt csak növelte a Pennsylvania államban élő szülők, Terry és Donna Poltier nyers véleménye az ügyről: „A szenátor egy jellemtelen alak. Üldözte a lányunkat. Csodálkozom, hogy Alex ezt sokáig nem érezte. Ez a szenátor nem az a fajta ember, akit én választanék a lányomnak. Egyébként nem is olyan régen John Kerry ismét hívta Alex-t, hogy vegyen részt a választási kampányában, de a lányunk ezt visszautasította’ – nyilatkozta ingerülten Terry Poltier.

A szülők feldúltan figyelik a házuk ablakából, hogy az egész világról odasereglett riporterhad lesi minden lépésüket. Alex kisasszony viszont Kenyában van. Nairobiba menekült az ott dolgozó vőlegényéhez, az izraeli Yaron Schwartzmanhoz. Ott az apósjelöltje, Joseph Schwartzman agitálja, hogy térjen át a zsidó hitre, mielőtt a fia feleségül veszi. Alex és Yaron eddig visszautasított minden újságírót, és nem adtak senkinek sem interjút.

Egy angol lap szerint még tavaly karácsonykor Alexandra Poltier nyilatkozott egy amerikai kábeltévé-csatornának, és abban részletesen beszámolt a 2001 elején kezdődött románcukról. Az interjú publikálását egyelőre későbbre halasztották, állítólag azért, mert további bizonyítékokra van szükség.

Ezek után az ügy újabb fordulatot vett. Alex írásos nyilatkozatban jelentette ki, hogy „nekem soha sem volt kapcsolatom Kerry szenátorral, és az erről szóló sajtóban keringő pletykák hamisak és megalapozatlanok.’ A szülők szintén nyilatkozatot adtak ki, megerősítvén a lányuk által elmondottakat, majd hozzátették, hogy értékelik ahogy ezt a kellemetlen szituációt John Kerry kezeli, és ha sor kerül rá, akkor ők Kerryre fognak szavazni. Ebben a nyilatkozatban már nem ismételték meg az apa keresetlen szavait a szenátorról.

Clark tábornok, aki Kerry vetélytársa volt a tavaszi demokrata párti előválasztási küzdelemben azt nyilatkozta egy újságírónak, hogy: „Kerry fel fog robbanni egy női gyakornok miatt.’ Később a támogatásáról biztosította Kerryt abban a reményben, hogy ha mégis nyerne, akkor talán a védelmi vagy a külügyi tárca leesik neki.

Alex Poltier 1996-ban érettségizett, majd a massachussetts-i Clark University-n szerzett két diplomát. Utána elvégzett egy New York-i újságíróiskolát, és riporterkedett az Associated Press hírügynökségnél is.

A már egyszer elvált 60 éves Kerry a második házassága előtt aktív playboy életet élt, többek között intim kapcsolat fűzte több hírességhez, így Morgan Fairchildhez és Catherine Oxenberghez is.

Kerry második felesége a millárdos ketchupgyáros Heinz család örököse, Teresa Heinz. Első férje, a republikánus Heinz szenátor repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt, ezután ment feleségül a demokrata párti Kerryhez. Ha Kerryt megválasztják, akkor ő lesz az Egyesült Államok történetének harmadik leggazdagabb elnöke – George Washington és John F. Kennedy után – tekintettel felesége hatalmas vagyonára.

Forrás: MNO, Forbes Magazine, Associated Press, The New York Post, Daily News, Philadelphia Daily News

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26567

Comments are closed.