Forrás: Index

A Hamász cáfolja, hogy pénzt kapott volna az Egyesült Államokból

2004. július 28. 10:20

[MTI]

A Hamász radikális palesztin iszlám szervezet szerdán cáfolta, hogy pénzügyi támogatást kapott volna a Szentföld nevű texasi központú muzulmán segélyszervezettől. A szervezet ellen az amerikai szövetségi hatóságok vádat emeltek a számos, Izraelben elkövetett merénylettel vádolt palesztin fegyveres csoport támogatása miatt.

Músza Abu Marzuk, a Hamász politikai irodájának tagja Damaszkuszban úgy nyilatkozott, hogy a szervezet egy fillért sem kapott a Szentföld segélyszervezettől. „A Hamásznak megvannak a maga pénzügyi forrásai és ezek nincsenek kapcsolatban egyetlen nyugati intézménnyel sem” – mondta Marzuk.

A kedden John Ashcroft amerikai igazságügy-miniszter által nyilvánosságra hozott vádiratban a szövetségi bíróság 42 vádpontot sorolt fel a Szentföld segélyszervezeti és fejlesztési alapítvány és annak hét igazgatója ellen, akik közül ötöt őrizetbe vettek. A vád szerint a magát a legnagyobb amerikai muzulmán alapítványnak tekintő Szentföld 1988 óta támogatja az Egyesült Államokban és Izraelben egyaránt a terrorszervezetek listáján szereplő Hamászt.

Comments are closed.