Forrás: Hírtv

Közel-keleti Csernobil és Kennedy-gyilkosság – Az atomtechnikus vall

Dátum: 2004. Jul. 26., Monday, 02:48

Rovat Külföld

Egy második, ezúttal közel-keleti Csernobil veszélyére figyelmeztetett az izraeli atomerőmű ósdi állapotára hivatkozva Mordeháj Vanunu atomtechnikus, aki 18 évet töltött börtönben a zsidó állam atomtitkainak leleplezéséért.

A Dél-Izraelben negyven évvel ezelőtt épült Dimona atomerőmű – ahol Vanunu egykor alkalmazásban állt – a volt technikus véleménye szerint baleset esetén a szomszédos országok lakóinak millióit fenyegeti sugárzással.

Vanunu az al-Haját című arab lap vasárnapi számában megjelent interjúban azt is állítja, hogy Izraelnek szerepe volt John F. Kennedy amerikai elnök meggyilkolásában.

Konkrétumok nélkül azt hangoztatta, hogy Izraelnek köze volt Kennedy amerikai elnök 1963-ban történt megöléséhez. Mint fogalmazott, ‘úgyszólván biztos értesülések szerint’ Kennedyt azért ölték meg, mert nyomást gyakorolt az akkori izraeli kormányfőre, David Ben Gurionra, hogy valljon színt Dimona, az izraeli atomerőmű ügyében.

Mordeháj Vanunut 1986-ban ítélték 18 év börtönre hazaárulás és kémkedés vádjával, mert a brit Sunday Timesnak információkat adott át Dimonáról. Izrael azóta sem ismerte el egyértelműen, hogy atomfegyvere van, de külföldi szakértők – többek közt éppen Vanunu közlései alapján – úgy tartják számon hogy 100-200 ilyen töltetű rakétával rendelkezik.

Forrás: Index

A hír forrása: Hír TV

Hír TV

Visszatértünk!

A hír elérhetősége:

http://www.hirtv.hu/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=26204

Comments are closed.