Forrás: Index

Lelőttek egy izraeli bírót Tel-Avivban

2004. július 19. 19:45

[MTI]

Lelőttek egy bírót hétfő este Tel-Aviv külvárosában, a gyilkosságot az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szélsőséges palesztin szervezet vállalta magára. A bírót, aki a tel-avivi körzeti bíróságon dolgozott, Ramat Hasaron-i háza előtt, gépkocsijában ölte meg az ismeretlen támadó, aki közvetlen közelről három golyót eresztett áldozatába pisztolyából – közölték rendőrségi források. Izraelben még soha nem gyilkoltak meg bírót.

Az izraeli közszolgálati rádió szerint a kivégzésre emlékeztető gyilkosságot valószínűleg bérgyilkos hajtotta végre, de a rendőrség semmilyen feltevést nem vetett el. A gyilkosság hírét Jószéf Tomi Lapid igazságügyi miniszter jelentette be a knesszetben. A rádióban megszólaltatott parlamenti képviselők határozottabb harcot követeltek a „szervezett bűnözés” ellen.

„A nyomozás mostani szakaszában elképzelésünk sincs arról, hogy miért végeztek a polgári peres ügyekkel foglalkozó bíróval” – mondta újságíróknak Joszi Szitbon tel-avivi rendőrfőnök. A gyilkosságot nem sokkal később az al-Aksza Mártírjainak Brigádjai szélsőséges palesztin szervezet magára vállalta.

Comments are closed.