Index

2004. július 13., kedd 11:42

Országát a terror elleni háború elkötelezet hívének beállítva az Egyesült Államokat és Izraelt tette felelőssé az iraki merényletekért és emberrablásokért Irán legfőbb vallási vezetője. A teljhatalmú Khamenei ajatollah a szélsőséges iraki síitáknak nyújtott támogatásokról nem ejtett szót.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerősének!

Nyomtatható változat

h i r d e t é s

Izraelt és az Egyesült Államokat sejti az iraki terrortámadások és emberrablások mögött Irán teljhatalmú vallási vezetője, Ali Khamenei ajatollah – jelentette az AP. „Komoly gyanúnk szerint az ügynök amerikaiak és izraeliek hajtják végre ezeket a borzalmas terrorcselekményeket” – idézte az állami IRNA hírügynökség a legfelsőbb vezető szavait.

Khamenei Goh Chok Tong szingapúri miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után fejtette ki sajátos álláspontját. Irakban hónapok óta folyamatosak a terrortámadások és az emberrablások. Az iraki ideiglenes kormány és az amerikai hadsereg Szíriát vádolja a szunnita, Iránt a síita lázadók támogatásával.

Khamenei ezzel szemben – a hagyományos iráni retorikát használva – legfőbb ellenfeleit vádolta terrorizmussal. „A terrorizmus félelmetes, szörnyű jelenség. Az Iráni Iszlám Köztársaság már évekkel ezelőtt mélységesen átérezte a következményeit, ezért is vagyunk elkötelezett hívei a terrorizmus elleni háborúnak” – jelentette ki Khamenei. A legfőbb vallási vezető nem tett említést a radikális iraki síita vezetőknek nyújtott támogatásról és a feltételezések szerint az országban bujkáló al-kaidásokról.

Comments are closed.