Origo

Rakétákat lőtt ki egy izraeli helikopter szerdára virradóra Gázai övezetbeli fémfeldolgozó műhelyekre, ahol izraeli közlések szerint fegyvereket állítanak elő palesztin szélsőségesek számára.

Palesztin biztonsági források szerint a bevetést végrehajtó helikopter két rakétát lőtt ki a Gáza város közelében fekvő épületegyüttesre. A robbanások teljesen lerombolták a célpontul kiszemelt műhelyeket. Esetleges áldozatokról, sebesültekről a palesztin források nem tettek említést.

Az izraeli hadsereg szóvivője Jeruzsálemben újságíróknak nyilatkozva azzal indokolta a támadást, hogy olyan fegyvergyártó műhelyre mértek csapást, ahol „a Hamász és más terrorista szervezetek különféle fegyvereket, köztük Kasszám rakétákat állítanak elő”.

Az izraeli hadsereg az elmúlt két hónapban sorozatos támadásokat intézett feltételezett palesztin fegyvergyártó műhelyek ellen, amelyekben a Kasszám rakétákat is összeállítják. A házilagos készítésű rakétákkal szélsőségesek Izraeli déli területeit és Gázai övezetbeli zsidó telepeket vesznek célba.

(MTI)

Comments are closed.