MTI

2004. július 13. 11:15

Irán legfőbb vezetője azt állítja, hogy amerikai és izraeli ügynökök felelősek az iraki túszszedési és lefejezési hullámért. Ali Hamenei kedden kijelentette: „komolyan azt gyanítjuk, hogy amerikai és izraeli ügynökök hajtják végre ezeket a szörnyűséges terrorcselekményeket. Nem hihetjük ugyanis, hogy például azok, akik Fülöp-szigeteki állampolgárokat rabolnak el vagy amerikai állampolgárokat fejeznek le, muzulmánok lehetnének” – mondta Go Csong Tong szingapúri miniszterelnökkel tárgyalva.

Szavait az IRNA hivatalos iráni hírügynökség idézte. Irán gyakran jellemzi ősellenségének az Egyesült Államokat és Izraelt, amelyek viszont azzal vádolják Teheránt, hogy terroristacsoportokat támogat és atomfegyvereket fejleszt ki.

Hamenei, aki tavaly februárban fasisztákhoz és magához Hitlerhez is hasonlította az amerikai vezetőket, most mindamellett azt állította, hogy Irán elkötelezetten küzd a terrorizmus ellen.

„A terrorizmus utálatos és szörnyűséges jelenség, és az Iráni Iszlám Köztársaság már évek hosszú sora óta saját bőrén tapasztalja következményeit. Ezért is véljük úgy, hogy a terrorizmus elleni hadjárat lényegbevágó, nagy fontosságú kérdés” – hangoztatta.

(MTI)

Comments are closed.