Origo

Egy ember meghalt, húszan megsebesültek, amikor felrobbant egy robbanószerkezet a tel-avivi buszpályaudvar közelében. A pokolgépet egy gazos részen rejtették el a merénylők egy buszmegálló közelében. A támadásért az Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai nevű szervezet vállalta a felelősséget.

Robbanás rázott meg egy izraeli buszt Tel-Avivban a központi buszpályaudvar közelében vasárnap reggel. A Haaretz nevű izraeli újság jelentése szerint a detonációnak egy halálos áldozata van, és húszan megsebesültek.

A támadást az Al-Aksza Mártírjainak brigádja vállalta magára. Mint közölték, a terrortámadást bosszúból követték el két magas rangú harcostársuk és más gázai palesztinok megöléséért.

A rendőrség lezárta az utcajelentős részét, a tűzszerészek további robbanószerkezetek után kutatnak kutyákkal. A hatóságok számos palesztint letartóztattak, akik engedély nélkül tartózkodnak a térségben. A tel-avivi rendőrfőnök szerint nem öngyilkos merénylet történt, hanem egy a buszpályaudvar közelében lévő gazos részre rejtettek el az elkövetők egy pokolgépet, amely a reggeli csúcsforgalomban lépett működésbe.

A helyettes védelmi miniszter szerint a merénylők Ciszjordániából szöktek át Izrel területére, feltehetően ott, ahol még nem készült el a biztonsági kerítés.

Március óta ez az első bombamerénylet izraeliek ellen, akkor tíz ember halt meg egy Ashdodban elkövetett öngyilkos robbantásban

[origo]

Comments are closed.